Hippu WAO Finland -joukkueeseen!


Kello soi sunnuntaina 5:30 ja tuttu fiilis siitä, ettei tässä harrastuksessa ole mitään järkeä valtasi mielen. Mutta niin vaan kömmin jaloilleni ja kasasin kamppeet ja koirat matkaan kohti Janakkalaa ja WAO-karsintoja. Ja kylläpä se kannatti!

Hyviksen kanssa emme onnistuneet, muuta kuin Snooker radalla ja siinäkin vain osittain. Rata tehtiin muuten puhtaasti ja ihanneaikaan, mutta Hyvis pudotti kaksi kertaa okserin riman, mikä pudotti pisteitämme merkittävästi. Okseri oli päin seinää ja Hyvis vähän jännittää ahtaaseen paikkaa hyppäämistä, mikä voisi selittää nuo pudotuksen, se kun ei yleensä rimoja tiputtele.Mutta Hippu! Se järjesti meille varsinaisen jännitysnäytelmän. Ensimmäisellä radalla saatiin 5RV keinulta, kun se lähti siitä vähän liian aikaisin. Se riitti kuitenkin kolmanteen sijaan ja saimme 40 pistettä kokonaiskilpailuun. Olin tyytyväinen.

Snooker-radalla sitten kosahti. Keräsimme avausosiosta piteet 7+6+6 ja lähdimme closing sequencelle, jossa oli melkein heti ahdistusta aiheuttava kohta. Hippu hakee helposti hyppyjä linjan sivusta ja nyt jouduin todella vahtimaan, ettei se menisi väärälle hypylle pitkän viennin aikana. No ei mennyt, mutta myöhästyin seuravasta vaiheesta ja Hibe sujahti näppärästi väärälle esteelle. Niinpä pistesaldomme jäi varsin vaatimattomaksi. Saimme kuitenkin 15 pistettä kokonaiskilpailuun.

Ennen finaalirataa olin aika hajalla, sillä tiesin, että nyt kaikki riippuisi siinä onnistumisesta. Ja halusin todella WAO-joukkueeseen. Radalla oli sellaisia kohtia, joissa Hippu olisi todella näppärästi voinut hakea taas linjan sivusta hyppyjä. Radalle lähdettäessä ei todellakaan ollut varma olo yhtään mistään, mutta päätin tehdä kaikkeni. Ja niin me lähdimme taistelumielellä radalle. Rata tuntui ihan erityisen pitkältä, kun taistelimme sitä läpi. Mutta niin vaan saavuimme maaliin nollalla! Pitkään luulin, ettei aika ehkä riittäisi tarvittaviin pisteisiin, sillä olin nähnyt Yayan ja Lauran suorituksen, joka oli todella hyvä. Mutta voitto sieltä tuli! Ja kokonaiskilpailuun pisteitä 50!

Myös kokonaistuloksia odotettiin melkoinen tovi, enkä meinannut pysyä nahoissani. Kun sitten kuulimme, että tulimme kokonaiskilpailussa toisiksi, ei riemulla ollut rajaa :) Olin niin kiitollinen (ja olen edelleen) treenikavereilleni, joista osa kilpaili myös Janakkalassa, ja valmentajalleni Iinalle, joka tuli kisoihin tukemaan meidän joukkoa. Ja miehelleni, joka roudasi koiria lämpällä ja jäähkällä, sillä nilkkani oli ollut kipeänä jo viikon ja halusin säästää sitä suorituksiin. Olen innoissani :)


Ja P.S. Hyvis sai joulukuussa Tamskin kinkunsulatuskisoista nollan sijalla 2. ja toisen agilitysertinsä!

Kuvat Sporttirakki

Kommentit